Rakovčeva 6, 10000 Zagreb
tel: 01 2310 266
fax: 01 2311 120

ponedjeljak, srijeda, petak: 7:30h - 15:30h
utorak i četvrtak: 12:00h - 20:00h

Obavijesti

TESTIRANJA NA COVID-19

lokacija- ZAGREB, RAKOVČEVA 6

Narudžbe na broj tel:2310-266

ZABOK, Ulica Stjepana Radića 11

rad. vrijeme Zabok : pon-pet 16-19, sub -08-12

Narudžbe na broj mob:099 481 8182

 

Zbog organizacije posla u okviru preporučenih mjera, SVI PREGLEDI ODVIJAJU SE UZ PRETHODNU NAJAVU I REZERVACIJU TERMINA DOLASKA. Rezervaciju možete obaviti telefonom ili e-mailom.

 

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK OD 7,30 DO 15, 30h.

UTORAK, ČETVRTAK OD 12 DO 20h.

 

 • Za rezervaciju termina za pohađanje tečajeva prve pomoći  NARUDŽBE isključivo na broj 0923939652, mail : euromedica25@gmail.com
 • Za vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi obavezno je nošenje zaštitnih maski i pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.
 • Uz svaki pregled je obavezna potvrda od obiteljskog liječnika o zdravstvenom stanju, na kojoj će pisati i da osoba nije pod mjerom samoizolacije.
 • Na ulazu je osiguran dezinficijens za ruke, molimo vas da ga koristite.

 

Učinimo naš boravak u zdravstvenoj ustanovi što sigurnijim za sve.

Liječnički pregledi za vozače svih kategorija, amatere i profesionalce

Bilo da zdravstveni pregled obavljate prvi put ili vam je uvjerenje potrebno da biste produljili ili preveli vozačku dozvolu, na pravom ste mjestu. Kod nas ćete kompletan pregled obaviti profesionalno, brzo, efikasno uz prethodnu najavu termina.
 • Sa sobom ponijeti

  • osobnu iskaznicu
  • potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom na našu Ustanovu.

  Prije upisa u autoškolu dužni ste obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije. Uvjerenje će vrijediti za one kategorije koje ste naveli pri dolasku na pregled.

  Osnovni liječnički pregled za vozače amatere obuhvaća kompletan pregled specijalista medicine rada, pregled vida i psihologijsko testiranje.

  Liječničko uvjerenje će vam vrijediti 15 mjeseci. Ukoliko vozački ispit položite poslije tog roka, za podizanje vozačke dozvole trebat će vam novo uvjerenje, za što ćete morati ponovno obaviti liječnički pregled.

 • Sa sobom ponijeti

  • osobnu iskaznicu
  • vozačku dozvolu
  • nalaze specijalista, u slučaju postojanja bolesti koja je razlog ograničenja
  • potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom na našu Ustanovu.

  Postoji nekoliko razloga zbog kojih se obavlja zdravstveni pregled za produljenje vozačke dozvole. Zdravstveni pregled vozača koji upravljaju vozilima C, C+E, D i H kategorije obavlja se svakih 5 godina i to prilikom produljenja vozačke dozvole. Zdravstveni pregled vozača koji upravljaju vozilima C1, C1+E kategorija, instruktora vožnje i vozača vozila B kategorije kojima je upravljanje vozilom osnovno zanimanje obavljaju se svakih 10 godina i to prilikom produljenja vozačke dozvole.

  Nakon navršenih 80 godina života vozač je dužan obaviti liječnički pregled u roku označenom na liječničkom uvjerenju, koji ne može biti dulji od 5 godina Ukoliko vam je na pregledu specijalist medicine rada zbog zdravstvenog stanja ili zbog psihičkih sposobnosti uvjerenje izdao na kraći rok, po isteku tog roka morat ćete ponovno obaviti liječnički pregled.

  Od 5. rujna 2012., prema Pravilniku o zdravstvenim pregledima vozača propisano je da se kod redovitog nadzornog pregleda vozača, uz pregled specijaliste medicine rada, obavlja samo onaj pregled po kojemu je vozač dobio ograničenje. U slučaju da produžujete vozačku dozvolu, liječničko uvjerenje će vam vrijediti 3 mjeseca.

 • Sa sobom ponijeti

  • osobnu iskaznicu
  • inozemnu vozačku dozvolu ili prijevod inozemne vozačke dozvole
  • potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom na našu Ustanovu.

  Ukoliko ste odlučili zamijeniti inozemnu vozačku dozvolu hrvatskom, jedan od dokumenata koje trebate donijeti na MUP je i Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilom. Liječnički pregled obuhvaća kompletan pregled specijalista medicine rada, pregled vida i psihologijsko testiranje.

  Liječničko uvjerenje vam u tom slučaju vrijedi 6 mjeseci.

Često postavljana pitanja

Kad mogu doći na pregled za vozača amatera?

Možete doći bez prethodne najave bilo koji dan u naše radno vrijeme. Ponedjeljkom, srijedom i petkom radimo od 7,30 do 15,30, a utorkom i četvrtkom od 11 do 19 sati. Važno je da dođete najkasnije sat vremena prije kraja našeg radnog vremena.

Upisujem autoškolu za B kategoriju i trebam obaviti liječnički pregled. Što trebam donijeti?

Donesite osobnu iskaznicu, potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom ili mailom na našu Ustanovu.

Imam C/D kategoriju. Trebam obaviti pregled za produženje vozačke dozvole. Kad da dođem i što da ponesem?

Za profesionalne kategorije pregled obuhvaća vađenje krvi, pa je važno da dođete ujutro natašte. Ponesite sa sobom osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom ili mailom na našu Ustanovu.

Produžujem vozačku dozvolu, imam ograničenje zbog naočala. Kad mogu doći i što trebam ponijeti?

Možete doći bez prethodne najave bilo koji dan u naše radno vrijeme. Ponedjeljkom, srijedom i petkom radimo od 7,30 do 15,30, a utorkom i četvrtkom od 11 do 19 sati. Važno je da dođete najkasnije sat vremena prije kraja našeg radnog vremena. Sa sobom ponesite osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom ili mailom na našu Ustanovu. Ukoliko imate nalaze okulista ponesite i njih.

Dobio sam vozačku dozvolu na tri godine, ne znam zbog čega. Sad mi je istekla i trebam je produžiti. Što da donesem na pregled?

Sa sobom donesite osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, potvrdu o zdravstvenom stanju od liječnika obiteljske medicine. Prema dogovoru, obiteljski liječnik ovu potvrdu može poslati i faxom ili mailom na našu Ustanovu. Ukoliko imate nekih zdravstvenih problema ili kroničnih bolesti donesite vaše zadnje nalaze.

Trebam ići na tečaj prve pomoći. Kad mogu doći i koja je procedura?

Tečajevi prve pomoći odvijaju se u popodnevnim/večernjim satima tijekom tri uzastopna dana. Nazovite našu ustanovu i rezervirajte svoje mjesto na predavanjima. Prvi dan ćete dobiti uplatnicu koju možete uplatiti u banci/pošti/FINA-i ili internet bankarstvom. Potvrdu uplate donesite do zadnjeg dana predavanja kako biste dobili potpis u knjižici vozača.